به نام خدا

با عرض سلام خدمت شما دوست عزیز

همانطور که می‌دانید با افزایش تحریم‌های بین‌المللی، لزوم تقویت ارتباط صحیح بین صنعت،معدن و مراکز پژوهشی و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و توجه بیشتر به نخبگان، پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان و کمک به ارتقاء توانمندی آن‌ها، با هدف حل مسائل و چالش‌ها و رفع نیازمندی‌های فناورانه صنعت و معدن کشور و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بیشتر از قبل ضرورت پیدا می‌کند.

بر این باور هستیم که پیشرفت و توسعه پایدار یک کشور در گرو توسعه صنایع مادر از جمله زنجیره آهن و فولاد است و با توجه به اینکه دستیابی به فناوری‌های جدید و توسعه و بومی‌سازی آنها، نیاز به صرف زمان و هزینه زیاد و بکارگیری محققین دانشگاهی و نخبگان صنعتی دارد، هفت شرکت بزرگ فعال حوزه معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد (شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، سنگ آهن گهرزمین، معدنی و صنعتی چادرملو، مجتمع فولاد خراسان، آهن و فولاد ارفع، معدنی و صنعتی صبانور، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات) طی تفاهم‌نامه‌ای تصمیم به ایجاد شرکت کاوشگران صنایع معدنی راشا گرفتند.

 

  • هدف از راه اندازی راشا چیست؟
  • این شرکت با هدف شناسایی چالش‌ها و رفع نیازمندی‌‌های فناورانه معدن و صنایع معدنی با تمرکز بر زنجیره آهن و فولاد راه‌اندازی شده و قرار است در جهت حمایت، به‌کارگیری و تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی، صنعتی و ایده‌های فناورانه گام بردارد و توانمندترین حلقه ارتباط مؤثر بین پژوهش، فناوری و صنعت باشد.

راشا دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟

یکی از وظایف شرکت راشا تعریف پروژه از چالش‌ها و نیازهای فناورانه معدن و صنایع معدنی و زنجیره آهن و فولاد و حمایت از صاحبان ایده‌های نوآورانه تا مرحله صنعتی شدن و رسیدن به محصول و حل چالش صنعت و معدن است؛ با این هدف که از موازی‌کاری جلوگیری و در زمان و هزینه صرفه جویی شده و دانش بومی، تجاری‌سازی شود.

ارتباط بین صنعت و معدن و مراکز پژوهشی و نخبگان، از اولویت‌های این شرکت است. راشا کمک می‌کند که این ارتباط آسان شده و بروکراسی‌های اداری پیچیده و زمان‌بر، باعث توقف حرکت فعالان این حوزه نشود و همچنین با تعریف دقیق نیازهای فناورانه صنعت و معدن، موجب جهت دادن به پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی و عملیاتی کردن آنها شود.

بر کسی پوشیده نیست که در دنیای امروز، کسب و کار های نوپا نقش مهمی در خلق ارزش های علمی، صنعتی و اقتصادی دارند. شاید در نگاه اول ارتباط بین یک کسب و کار کوچک با معادن و کارخانه‌ها و ماشین آلات عظیم الجثه‌اش کار سختی باشد اما فعالیت حدود دویست استارت‌آپ معدنی موفق در سطح دنیا نشان دهنده این است که این نوع کسب و کارها به دل معدن و صنایع معدنی هم نفوذ کرده‌اند. اتفاقا ما بر این باور هستیم که با توجه به شرایط کنونی کشورمان، زمینه‌های زیادی برای ورود و فعالیت وجود دارد و نیاز نیست از ابتدای فعالیت، دانشجویان و محققان هزینه‌های هنگفتی را از سرمایه خودشان بپردازند. شرکت راشا قرار است در جهت حمایت از طرح های نوآورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد، در کنار صنعتگران، پژوهشگران، محققان، صاحبان ایده و شرکت‌های دانش‌بنیان باشد و در کنار حمایت‌های معنوی، هزینه‌های مورد نیاز برای پیشرفت ایده‌ها و طرح‌های ویژه را، با شرایط مشخص پرداخت نماید.

در صورتی که رفع نیاز فناورانه در یکی از شرکت‌های صنعتی و معدنی به موفقیت برسد، این تجربه موفق توسط راشا به سایر شرکت‌ها هم معرفی می‌شود؛ به طوری که علاوه بر بهره‌مندی شرکت‌ها از فناوری جدید، حمایت از پژوهشگران و تولیدکننده‌های داخل کشور نیز صورت گیرد.

دپارتمان‌های تخصصی، دپارتمان فرآیندهای تولید و مدیریت پسماندهای حاصل، دپارتمان هوشمندسازی و توسعه فناوری‌های نوین و دپارتمان محیط زیست و انرژی، با این هدف در راشا تشکیل شده تا چالش‌های معدن و صنایع معدنی زنجیره فولاد دقیقا شناسایی شده و برای آن‌ها فناوری مورد نیاز توسعه و تجاری‌سازی شود و طرح‌های پیشنهادی پژوهشگران نیز به طور فنی و دقیق در دپارتمان‌های تخصصی بررسی گردد.

منتظر ایده‌های فناورانه شما جهت حل چالش‌های معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد هستیم.